2013-12-21

łatwy,kokosowy sernik pieczony i z galaretką...

Składniki:


4 sztuki duże jajka lub 6 sztuk mniejsze, 1/2 szklanki cukier drobny, 1 opakowanie budyń waniliowy, 1 kg/wiaderko ser waniliowy na sernik, 150 gram wiórki kokosowe, 200 gram biszkopty, 1 sztuka galaretka pomarańczowa, 100 gram owoce kandyzowane


żółtka i cukier utrzeć mikserem na kogel-mogel

do masy dać ser waniliowy z wiaderka i mikserem wymieszać

do masy wsypać wiórki kokosowe, budyń i mikserem wymieszać

na koniec dać ubitą pianę i delikatnie łyżką wymieszać

tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować masłem i tartą bułką

na dnie blaszki porozkładać biszkopty i wlać sernik

piec w 200C około 50 minut i zostawić w blaszce do wystudzenia

na wystudzony sernik dać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody i powkładać do niej kandyzowane owoce

schować do lodówki na kilka godzin

sernik jest pyszny i szybko się zjada......SMACZNEGO!!!