Składniki:
4 sztuki duże jajka lub 6 sztuk mniejsze,
1/2 szklanki cukier drobny,
1 opakowanie budyń waniliowy,
1 kg/wiaderko ser waniliowy na sernik,
150 gram wiórki kokosowe,
200 gram biszkopty,
1 sztuka galaretka pomarańczowa,
100 gram owoce kandyzowane
żółtka i cukier utrzeć mikserem na kogel-mogel
do masy dać ser waniliowy z wiaderka i mikserem wymieszać
do masy wsypać wiórki kokosowe, budyń i mikserem wymieszać
na koniec dać ubitą pianę i delikatnie łyżką wymieszać
tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować masłem i tartą bułką
na dnie blaszki porozkładać biszkopty i wlać sernik
piec w 200C około 50 minut i zostawić w blaszce do wystudzenia
na wystudzony sernik dać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody i powkładać do niej kandyzowane owoce
schować do lodówki na kilka godzin
sernik jest pyszny i szybko się zjada......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz