Składniki:
80 dag szponder wołowy,
1/2 sztuki kurczak,
5 litrów woda,
1 sztuka seler korzeniowy,
2 sztuki pietruszka korzeń,
6 sztuk marchew,
1 sztuka por,
3 sztuki liście laurowe,
5 sztuk ziele angielskie,
2 łyżki vegeta,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
- do smaku maggi,
30 dag makaron zacierki,
- do smaku natka pietruszki
zagotować szponder, kurczaka w niewielkiej ilości wody i tę wodę wylać
teraz mięsa zalać 5 l wody i zagotować, gotować na mniejszym ogniu bez przykrycia
dodać warzywa, ziele i liście - pod koniec gotowania wsypać vegetą
do smaku przyprawić pieprzem i maggi
szponder mielę do farszu na pierogi a z kurczaka robię potrawkę do ryżu
makaron "zacierki" ugotowany odlać na sito, rosołek podać z marchewką, makaronem i natka pietruszki........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz