2013-10-20

wątróbka z indyka na ostro z fasolką...

Składniki:


1/2 kg wątróbka z indyka, 1 sztuka cebula, 1 sztuka papryka ostra świeża, 15 dag fasolka żółta ugotowana, 1/2 pęczka koperek, 5 łyżek masło do smażenia, 2 łyżki mąka pszenna

fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie i gotową wylać na sito

cebulę obrana pokroić w pół talarki, koperek opłukać i paprykę ostrą posiekać razem z pestkami

wątróbkę oczyścić, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym

na gorącym maśle klarowanym usmażyć obsypaną mąką wątróbkę

do wątróbki dodać cebulę i paprykę

pod przykryciem dusić z 10 minut

teraz dodać ugotowaną fasolkę i posiekany koperek

mieszając podsmażać ze 3 minuty

wątróbkę posolić na talerzu przed jedzeniem.........SMACZNEGO!!!