Składniki:
1/2 kg wątróbka z indyka,
1 sztuka cebula,
1 sztuka papryka ostra świeża,
15 dag fasolka żółta ugotowana,
1/2 pęczka koperek,
5 łyżek masło do smażenia,
2 łyżki mąka pszenna
fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie i gotową wylać na sito
cebulę obrana pokroić w pół talarki, koperek opłukać i paprykę ostrą posiekać razem z pestkami
wątróbkę oczyścić, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym
na gorącym maśle klarowanym usmażyć obsypaną mąką wątróbkę
do wątróbki dodać cebulę i paprykę
pod przykryciem dusić z 10 minut
teraz dodać ugotowaną fasolkę i posiekany koperek
mieszając podsmażać ze 3 minuty
wątróbkę posolić na talerzu przed jedzeniem.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz