2013-05-14

gołąbki ryżowo-drobiowe...

Składniki:

3 torebki ryż ugotowany, 70 dag mielone z drobiu, 2 łyżki Kucharek - uniwersalna, 1 łyżka kucharek przyprawa w płynie, 2 sztuki jajka, 1 łyżeczka pieprz cayenne, 1 iększa kapusta biała, 4 łyżki olej, 2 szklanki woda, 1 litr sok pomidorowy, 1 pęczek koperek siekany

kapustę większą ale nie mocno zbitą - wyciąć głąb i we wrzącej wodzie sparzać i ściągać liście

mielone z drobiu wymieszać dobrze z ryżem, przyprawami, jajkami

na każdy liść nakładać porcję mięsa i ciasno zawijać liście

na gorącym oleju podsmażać gołąbki i wkładać do garnka

wlać wodę i sok pomidorowy i dusić pod przykryciem z 30-40 minut

sos doprawić do smaku pieprzem, magą kucharka, koperkiem........SMACZNEGO!!!