2012-09-17

warzywne leczo z indyczą golonką na obiad...

Składniki:


2 sztuki golonki indycze z rosołu, 2 łyżki masło, 1 łyżeczka pieprz mielony, leczo warzywne: 2 sztuki cebula pokrojona, 4 sztuki marchew pokrojona, 1 mniejsza cukinia pokrojona, 1 mały seler pokrojony, 4 mniejsze papryka czerwona pokrojona, 2 większe pomidor pokrojone, 4 ząbki czosnek pokrojony, - do smaku magi Kucharek, 1 płaska łyżeczka Cayenne, - do smaku sól morska, 1/2 kubka śmietana


golonki z indyka podgotować w rosole - potem je podsmażyć i dusić na maśle z 30 minut dodając pieprz mielony pod przykryciem

wszystkie warzywa podsmażyć i dusić na maśle z 30 minut - na koniec dodać maggi, pieprz cayenne, sól do smaku i 1/2 kubka śmietany 18% i z 2 minuty gotować

podać golonkę indyczą z warzywnym leczo i tłuczonymi ziemniakami....
SMACZNEGO!!!