Składniki:
2 sztuki golonki indycze z rosołu,
2 łyżki masło,
1 łyżeczka pieprz mielony,
leczo warzywne:
2 sztuki cebula pokrojona,
4 sztuki marchew pokrojona,
1 mniejsza cukinia pokrojona,
1 mały seler pokrojony,
4 mniejsze papryka czerwona pokrojona,
2 większe pomidor pokrojone,
4 ząbki czosnek pokrojony,
- do smaku magi Kucharek,
1 płaska łyżeczka Cayenne,
- do smaku sól morska,
1/2 kubka śmietana
golonki z indyka podgotować w rosole - potem je podsmażyć i dusić na maśle z 30 minut dodając pieprz mielony pod przykryciem
wszystkie warzywa podsmażyć i dusić na maśle z 30 minut - na koniec dodać maggi, pieprz cayenne, sól do smaku i 1/2 kubka śmietany 18% i z 2 minuty gotować
podać golonkę indyczą z warzywnym leczo i tłuczonymi ziemniakami....
SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
O, bardzo lubię leczo :)
Prześlij komentarz