2012-09-23

buraczki ze śliwkami jabłkiem zasmażane...

Składniki:


1/2 kg buraki, 5 sztuk śliwki, 1 ząb czosnek, 1 mniejsza cebula, 1 mniejsze jabłko, 2 łyżki cukier, 1 łyżeczka sól morska, 3/4 łyżeczki pieprz mielony, 1 łyżeczka ocet jabłkowy, 1 łyżka mąka pszenna, 2 łyżki smalec


buraki ugotować i ostudzić

umyte śliwki wypestkować i pokroić połówki na pół, jabłko, cebulę i czosnek pokroić na grubszą kostkę

na smalcu podsmażyć wszystko razem posypując cukrem

dodać starte buraczki na grubszych oczkach, posypać solą, pieprzem mielonym, octem jabłkowym i podsmażać z 5 minut mieszając - na koniec posypać mąką i mieszając zagęścić

buraczki są wyśmienite w smaku....polecam spróbować....
SMACZNEGO!!!