2012-09-23

babka z galaretkową cukinią agrestową...

Składniki:


2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1 szklanka mleko, 1/2 szklanki cukier, 2 szklanki mąka pszenna, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 2 łyżki kakao, - w opisie cukinia agrestowa


jajka, ,mleko, olej, cukier ubić dobrze rózgą - wsypać mąkę z proszkiem przesianą, aromat waniliowy i wymieszać wszystko

blaszkę posmarować olejem i obsypać tartą bułką wlać 3/4 ciast do formy

na wierzch rozłożyć cukinię galaretkową agrestową z mojego przepisu TUTAJ

do reszty ciasta wsypać kakao i wymieszać i dać na wierzch cukinii

włożyć do nagrzanego prodiża i piec 40 minut - inne piecyki 200C i 40 minut

zostawić do wystudzenia....
SMACZNEGO!!!!