2012-07-10

galaretkowa przyjemność na upalne dni i nie tylko...

Składniki:


1 sztuka galaretka agrestowa, 1 sztuka galaretka cytrynowa, 1 sztuka galaretka wiśniowa, 1 opakowanie markizy truskawkowe, 1 opakowanie herbatniki petit bery, 150 ml jogurt naturalny, 150 ml jogurt wiśniowy, 30 dag truskawki świeże


galaretki rozpuścić w gorącej wodzie mieszając - zostawić do ostudzenia..... do galaretki wiśniowej włożyć jogurt wiśniowy - do galaretki agrestowej włożyć jogurt naturalny i dobrze je wymieszać...... galaretkę cytrynową zostawić do truskawek......

torownicę wykładam folią spożywczą i na dno kładę połamane markizy, kilka truskawek na plastry pokrojone - wylewam na nie tężejącą galaretkę wiśniową z jogurtem wiśniowym i do lodówki


gdy galaretka stężeje wylewam agrestową z jogurtem naturalnym i do lodówki - po stężeniu rozkładam kawałki herbatników

i układam truskawki i zalewam tężejącą galaretką cytrynową - blaszkę nakryć folią i do lodówki na kilka godzin

po zdjęciu obręczy z tortownicy delikatnie chwytam za brzeg folii i przy pomocy szerszego noża maczanego w letniej wodzie odsuwam ją od ciasta a po jej odsunięciu brzegi nie są poszarpane

mało kaloryczna sama galaretkowa przyjemność na upalne dni i nie tylko...
SMACZNEGO!!!