Składniki:
50 dag mielone mieszane,
1/2 szklanki oliwa lub olej,
2 sztuki cebula,
4 ząbki czosnek,
1 kubek włoszczyzna młoda siekana,
2 sztuki pomidory,
1 łyżeczka jarzynka,
1 łyżka papryka słodko ostra,
- do smaku magi,
2 łyżki tymianek,
1 kubek śmietana,
- ile potrzeba makaron nitki,
20 dag fasolka szparagowa,
1 pęczek koperek
do rozgrzanej oliwy w garnku włożyć mielone wieprzowo-wołowe i podsmażać mieszając
fasolkę szparagową ugotować w wodzie z cukrem i solą - wodę z fasolki odlać 1 szklankę i dolać później do mięsa a fasolkę na sito
ugotować nitki na "al dente", ale zamiast soli do wody dać jarzynkę i gotowy odlać na sito
do mięsa wsypać cebulę, włoszczyznę posiekaną młodą, czosnek, pomidory, przyprawy i wszystko podsmażać mieszając - dolać wodę z gotowania fasolki i dusić do odparowania większości wody - na koniec dodać śmietanę, koperek
wokoło makaronu z mielonym warzywnym rozłożyć fasolkę szparagową....
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz