Składniki:
1 sztuka galaretka agrestowa,
1 sztuka galaretka cytrynowa,
1 sztuka galaretka wiśniowa,
1 opakowanie markizy truskawkowe,
1 opakowanie herbatniki petit bery,
150 ml jogurt naturalny,
150 ml jogurt wiśniowy,
30 dag truskawki świeże
galaretki rozpuścić w gorącej wodzie mieszając - zostawić do ostudzenia..... do galaretki wiśniowej włożyć jogurt wiśniowy - do galaretki agrestowej włożyć jogurt naturalny i dobrze je wymieszać...... galaretkę cytrynową zostawić do truskawek......
torownicę wykładam folią spożywczą i na dno kładę połamane markizy, kilka truskawek na plastry pokrojone - wylewam na nie tężejącą galaretkę wiśniową z jogurtem wiśniowym i do lodówki
gdy galaretka stężeje wylewam agrestową z jogurtem naturalnym i do lodówki - po stężeniu rozkładam kawałki herbatników
i układam truskawki i zalewam tężejącą galaretką cytrynową - blaszkę nakryć folią i do lodówki na kilka godzin
po zdjęciu obręczy z tortownicy delikatnie chwytam za brzeg folii i przy pomocy szerszego noża maczanego w letniej wodzie odsuwam ją od ciasta a po jej odsunięciu brzegi nie są poszarpane
mało kaloryczna sama galaretkowa przyjemność na upalne dni i nie tylko...
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz