2012-06-25

z wołowinki rosołowej galaretka....

Składniki:

30 dag szponder nie tłusty, 2 łyżeczki pieprz cytrynowy, 1 sztuka marchewka z rosołu, 3 łyżeczki żelatyna, 400 ml rosół wywar


gotowe 2 porcje galaretki......szponder wołowy nie tłusty z małą kością ugotowałam w rosole w moim przepisie TUTAJ

mięso z rosołu przelać na sito i same chude mięsko szpondra obrać i pokroić w kostkę

marchewkę z rosołu pokroić w kosteczkę i do miseczek włożyć mięsko z marchewką - do każdej miseczki wsypać po łyżeczce pieprzu cytrynowego - żelatynę rozpuścić w gorącym rosole i rozlać do miseczek, kiedy się ostudzi to do stężenia włożyć do lodówki

z pieprzem cytrynowym galaretka ma ciekawy smak i jak dla mnie, to nie potrzeba już octu czy soku z cytryny...
SMACZNEGO!!!!!