Składniki:
30 dag szponder nie tłusty,
2 łyżeczki pieprz cytrynowy,
1 sztuka marchewka z rosołu,
3 łyżeczki żelatyna,
400 ml rosół wywar
gotowe 2 porcje galaretki......szponder wołowy nie tłusty z małą kością ugotowałam w rosole w moim przepisie TUTAJ
mięso z rosołu przelać na sito i same chude mięsko szpondra obrać i pokroić w kostkę
marchewkę z rosołu pokroić w kosteczkę i do miseczek włożyć mięsko z marchewką - do każdej miseczki wsypać po łyżeczce pieprzu cytrynowego - żelatynę rozpuścić w gorącym rosole i rozlać do miseczek, kiedy się ostudzi to do stężenia włożyć do lodówki
z pieprzem cytrynowym galaretka ma ciekawy smak i jak dla mnie, to nie potrzeba już octu czy soku z cytryny...
SMACZNEGO!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz