jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 1/2 szklanki, olejek rumowy 3 krople, mąka tortowa 2,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, kakao 3 łyżki, czekolada mleczna 100 gram
polewa: czekolada gorzka 100 gram, śmietana gęsta 3 łyżeczki, czekoladowe białe gwiazdki 1 opakowanie
Wszystkie składniki od razu miksujemy = do miski wsypać mąkę przesianą z proszkiem i sodą, cukier, aromat rumowy, olej, cukier, mleko, jajka, kakao, pokruszone kawałeczki czekolady (posiekać nożem lub w rozdrabniaczu) i mikserem wszystko połączyć.
Forma silikonowa keksowa 25x15 cm, do formy wyłożyć ciasto, wyrównać wierzch ciasta.
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, do suchego patyczka.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę ze śmietaną, polać ciasto i ozdobić białą czekoladą gwiazdki - ciasto kakaowe z czekoladą jest bardzo szybko przygotowane, upieczone i jeszcze szybciej zjedzone..........SMACZNEGO!!!