masa serowa: twaróg półtłusty 60 dag, jajka 2 sztuki, cukier 1/2 szklanki, sok z cytryny 1 łyżeczka, budyń toffi 1 opakowanie, jogurt naturalny 200 gram
ciasto ucierane: jajka 4 sztuki, margaryna stopiona 100 gram, maślanka 3/4 szklanki, cukier 1 szklanka, mąka tortowa 3 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, kakao 1 łyżka, cukier puder - ile potrzeba
Twaróg przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić w maszynce do mięsa.
Jajka z cukrem dokładnie utrzeć do białości z 4 minuty na większych obrotach.
Jajka dodać do twarogu, wsypać budyń, wlać 2 łyżki stopionej margaryny, jogurt, sok z cytryny i mikserem połączyć składniki.
Na ciasto dodać do miski wszystkie składniki bez kakao i mikserem połączyć składniki.
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, następnie na 160C termoobieg dopiec z 10 minut, ciasto dobrze wystudzić w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem - zostało mi trochę twarogu i wykorzystałam go do ciasta ucieranego waniliowo-kakaowego, ciasto jest bardzo smaczne i sernikowate..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz