jajka 2 sztuki "L", cukier 1/2 szklanki, sól 1/2 łyżeczki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 2,5 szklanki, budyń śmietankowy, 1 opakowanie, mleko 1/2 litra, dżem 2 łyżki - jaki się lubi, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, jabłka kwaskowate 10 sztuk małe, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba, cukier puder do posypania - ile potrzeba
Jajka, cukier, wanilinowy, sól, mąkę, proszek do pieczenia, budyń, mleko dokladnie rózgą wymieszać na gładką, dość gęstą masę.
Umyte i obrane jabłka zetrzeć na tarce "talarki" wprost do ciasta i wymieszać.Smarzyć porcje placków na złocisto, odkładać na ręcznik papierowy, przed podaniem można posypać pudrem cukrem - placki są chrupiące, mocno jabłkowe i smakują na ciepło i na zimno.........SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz