Składniki:
pałki kurczaka 10 sztuk większe,
marynata pikantna 1 opakowanie,
sól 3/4 łyżeczki,
keczup pikantny 5 łyżek,
olej rzepakowy 10 łyżek
Świeże pałki kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem kuchennym, w misce wymieszać z pikantną marynatą do drobiu, solą i z keczupem pikantnym, przemieszać widelcem dokładnie i do lodówki na 3 godziny.
Do misy multicookera wlać olej rzepakowy, włożyć pałki z całą marynatą, zamknąć pokrywę ustawić na pieczenie na 40 minut.
Po 10 minutach otworzyć i pałki obrócić na drugą stronę, zamknąć i piec dalej 20 minut.
Następnie pokrywę otworzyć i piec do końca programu, wystudzić, nam smakują na zimno do pieczywa z sosem koperkowym na jogurcie lub mizerią - pałki kurczaka w marynacie pikantnej z keczupem są dobrze wypieczone, mięsko jest kruche, środek soczysty a skórka chrupiąca, idealne na zimno do pieczywa i surówek.........SMACZNEGO!!!
Mam przyjemność testować Multicooker Philips HD4713/40
"zobacz TUTAJ" z portalu TRND
"zobacz TUTAJ"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz