Składniki:
jajka 8 sztuk "L",
cukier 1 szklanka,
twaróg śmietankowy 70 dag,
budyń czekoladowy 2 opakowania,
kakao 4 łyżki,
jogurt naturalny gęsty 1 kg wiaderko,
olejek pomarańczowy 1 buteleczka,
herbatniki 200 gram,
cukier puder - ile potrzeba
Składniki temperatura pokojowa = do miski wbić jajka, wsypać cukier i mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy jajecznej dodać twaróg i mikserem połączyć składniki.
Wsypać budyń czekoladowy, kakao, dodać jogurt i mikserem połączyć składniki.
Na koniec wlać olejek pomarańczowy i łyżką wymieszać.
Forma 30x25 i keksówka 20x11(mąż do pracy zabiera) z papierem do pieczenia lub 1 duża 34x25 cm, na dnie gęsto ułożyć herbatniki, wyłożyć masę serową, wyrównać wierzch.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, w formie sernik dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i na następny dzień gotowy do jedzenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo smaczny, delikatny, aromatyczny sernik twarogowo-jogurtowy z kakao, na herbatnikach smakuje idealnie........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz