Składniki:
cukier 1 szklanka,
twaróg śmietankowy 60 dag,
jogurt gęsty naturalny 2 opakowania po 380 gram,
truskawki plasterki 2 szklanki,
żelatyna na 1 litr 1 opakowanie,
biszkopty okrągłe z kakao 150 gram,
truskawki plasterki 2 szklanki,
galaretka pomarańczowa 2 opakowania
Żelatynę na 1 litr rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, dobrze wymieszać i wystudzić.
Do pojemnika dodać twaróg śmietankowy, cukier i mikserem utrzeć na gładką masę, dodać jogurt gęsty, plasterki truskawek 2 szklanki, żelatynę letnią i mikserem szybko połączyć składniki.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty gęsto, szybko wyłożyć masę serową na biszkopty i wygładzić wierzch.
Na wierzchu ułożyć plasterki truskawek 2 szklanki, delikatnie docisną w sernik i schować do lodówki.
Galaretki rozpuścić w 900 ml gorącej wody, dobrze wymieszać i wystudzić, gdy zacznie tężeć wylać na sernik i do lodówki najlepiej na całą noc., przed podaniem usunąć papier z sernika i wyłożyć na talerz - bardzo smaczny, delikatny, orzeźwiający sernik mocno truskawkowy na biszkoptach, idealny deser nie tylko na upalne dni........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz