Składniki:
jajka 8 sztuk "M",
masło miękkie 100 gram,
cukier 1 szklanka,
olejek pomarańczowy 1 łyżeczka,
twaróg śmietankowy 80 dag,
kasza manna 4 łyżki,
budyń śmietankowy 1 opakowanie,
herbatniki 150 gram,
rabarbar 4 łodygi,
cukier puder - ile potrzeba
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, olejek pomarańczowy, miękkie masło utrzeć mikserem do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Dodać twaróg śmietankowy, budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki z 2 minuty na średnich obrotach.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy wsypać połamane herbatniki, wyłożyć masę serową, na wierzch rozsypać obrany, pokrojony w kawałeczki rabarbar, delikatnie wcisnąć w masę serową.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 55 minut, do suchego patyczka, sernik w formie dobrze wystudzić, przed podaniem można posypać cukrem pudrem - sernik pieczony z twarogu śmietankowego, tego twarogu nie mielę, od razu dodaję do ucierania,herbatniki na spodzie, rabarbar na wierzchu sernika........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz