jajka 8 sztuk "M",
cukier 1 szklanka,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
palma miękka 200 gram,
mąka tortowa 3 szklanki,
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao 2 łyżki,
cukier puder 1 szklanka,
gorąca woda 3-4 łyżki
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką palmę utrzeć mikserem do spienienia (masa ma być grudkowata) z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem utrzeć dość gęstą, gładką masę z 1 minutę na najwyższych obrotach.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 45 minut, do suchego patyczka.
Kakao, cukier puder wymieszać z gorącą wodą i polać ciasto, zostawić do zastygnięcia polewy - bardzo smaczne, łatwe, szybkie ciasto ucierane z rabarbarem, ciasto zawsze się udaje i jest idealną bazą do wielu owoców.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz