Składniki:
jajka 15 sztuk "M",
sól czosnkowa 1,5 łyżeczki,
pieprz mielony 1 łyżeczka,
papryka słodka 1 łyżeczka
pieczarki 5 sztuk średnie,
cebula 1 sztuka średnia,
olej rzepakowy 4 łyżki,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
pieprz mielony - ile potrzeba
Jajka ugotować na twardo w wodzie z solą (łatwiej się obierają ze skorupki), wystudzone w zimnej wodzie obrać jajka.
Każde jajko przekroić wzdłuż na pół i ostrożnie usunąć żółtko do miski i wsypać sól czosnkową, pieprz czarny mielony i paprykę słodką, puste połówki jajek odłożyć na talerz.
Pieczarki drobno posiekać, na oleju usmażyć na złocisto posiekaną cebulę, dodać pieczarki i smażyć na większym ogniu mieszając do odparowania soku, solić po usmażeniu.
Pieczarki dodać do żółtek i dużą łyżką połączyć składniki, nadziewać jajka pieczarkami, posypać pieprzem mielonym i natką pietruszki - jajka nadziewane farszem jaki się lubi, u mnie tym razem tylko smażone pieczarki z cebulą i jest smakowy rarytas........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz