Składniki:
jajka 5 sztuk,
palma miękka 15 dag,
cukier 3/4 szklanki,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
mąka tortowa 2 szklanki,
kakao 1/2 szklanki,
morele 80 dag,
cukier puder - ile potrzeba
Miękki tłuszcz, cukier, jajka, cukier wanilinowy mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach, masa ma być grudkowata.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma z papierem do pieczenia 30x25 cm, ciasto w formie rozsmarować i poukładać gęsto morele bez pestek pokrojone na ćwiartki.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, przed podaniem posypać cukrem pudrem - bardzo smaczne, łatwe, szybkie ciasto kakaowe z dużą ilością moreli, ciasto jest bardzo delikatne, wilgotne, aromatyczne........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz