Składniki:
uda kurczaka 4 sztuki duże,
woda 4 litry,
włoszczyzna młoda 1 pęczek,
młoda marchewka 1 pęczek,
ziele angielskie 4 sztuki,
pieprz ziarenka 6 sztuk,
liście laurowe 2 sztuki,
VEGETA NATUR mieszanka warzywna do potraw "zobacz TUTAJ" 2 łyżki,
kurkuma 1 łyżeczka,
przyprawa w płynie
VEGETA NATUR
"zobacz TUTAJ" - do smaku
Świeże, duże udka kurczaka przeciąć na dwie części: udko i pałka, opłukać, odciąć kuperki, włożyć do dużego garnka, wlać wodę, zagotować, łyżką szumówką zebrać powstałą pianę.
Pęczek młodej włoszczyzny dobrze opłukać, z marchewek odciąć nać, z pietruszki odciąć listki, łodygi z pietruszką do wywaru, włożyć do wywaru, wsypać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarenka, wsypać VEGETA NATUR mieszanka warzywna do potraw - duży wybór przypraw
"zobacz TUTAJ" i gotować na małym ogniu do miękkości udek.
Pod koniec wsypać kurkumę i krótko zagotować, podawać z ulubionym makaronem i natką pietruszki, do smaku dodać przyprawę w płynie - rosół z udek kurczaka z młodą włoszczyzną i dodatkiem kurkumy jest najlepszą zupą nie tylko na niedzielę..........SMACZNEGO!!!
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz