Składniki:
kiełbasa śląska 3 sztuki,
olej rzepakowy 6 łyżek,
cebula 4 sztuki,
cukier 1 łyżeczka,
jarzynka 1 łyżeczka,
papryka ostra 1/2 łyżeczki,
ząbki czosnku 4 sztuki
Kiełbasę śląską dobrej jakości ponacinać z obu stron ostrym nożem na skos, na gorącym oleju rzepakowym mocno zrumienić z każdej strony, odłożyć na talerz.
Do tłuszczu po kiełbasie wsypać pokrojoną w piórka obraną cebulę, posypać cukrem i smażyć, pod koniec wsypać pokrojone ząbki czosnku, jarzynkę, paprykę ostrą, dodać kiełbasę i pod przykryciem dusić z 8 minut na średnim ogniu.
Podawać kiełbasę z pieczywem i musztardą - kiełbasa smażona z cebulą i czosnkiem bardzo lubimy zjeść od czasu do czasu na kolację z pieczywem, musztardą.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz