Składniki:
udka bez skóry i kości 8 sztuk,
przyprawa
VEGETA NATUR CURRY
"zobacz TUTAJ"
1/2 opakowania,
olej rzepakowy 6 łyżek,
woda 4 szklanki,
pieprz z mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa w płynie
VEGETA NATUR
"zobacz TUTAJ" 1 łyżeczka,
śmietana 12% 2 łyżki,
woda 1 szklanka,
mąka pszenna 2 łyżki
buraczki małe 1/2 kg,
cukier 1 łyżka,
sól 1/2 łyżeczki,
ocet jabłkowey 1 łyżka,
pieprz mielony 1/2 łyżeczki
marchew mała 1/2 kg,
sól 1 łyżeczka,
masło 1 łyżka,
tarta bułka 1 łyżka
ziemniaki ugotowane 1 kg,
natka pietruszki 1/2 pęczka
Udka kurczaka bez kości i skóry natrzeć przyprawą VEGETA NATURE CURRY - duży wybór tej marki
"zobacz TUTAJ", odstawić na 1 godzinę do lodówki.
Na gorącym oleju zrumienić udka, dolać wody i pod przykryciem dusić do miękkości udek, pod koniec wlać przyprawę w płynie VEGETA NATUR 1 łyżeczka
"zobacz TUTAJ", wsypać pieprz mielony.
Mąkę wymieszać ze śmietaną z wodą, wlać do udek i mieszać do zagęszczenia sosu.
Ugotowane buraczki zetrzeć na tarczy rozdrabniacza i wsypać do miski, wymieszać z pokrojoną cebulą, cukrem, solą, pieprzem, olejem, octem jabłkowym.
Marchewki malutkie ugotować do miękkości w wodzie z solą, potem wodę wylać, dodać masło i bułkę tartą, wymieszać.
Udka w sosie podawać z tłuczonymi ziemniakami, buraczkami, marchewką, posypać posiekaną natką pietruszki - pyszne danie obiadowe, jest bardzo sycące i lekkie jednocześnie, podane z tłuczonymi ziemniakami smakuje wybornie........SMACZNEGO!!!
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz