Składniki:
ciasto francuskie 1 rolka,
dżem 250 gram,
morele 4 sztuki większe,
cukier puder - ile potrzeba
Ciasto francuskie rozwinąć z rolki na papierze do pieczenia, ciasto podzielić na osiem kawałków.
Na środku każdego kawałka ciasta nałożyć łyżkę dżemu (jaki się lubi) śliwkowo-jabłkowego (mój domowy).
Na dżemie położyć połowę moreli bez pestki skórką do dołu, rogi ciasta nałożyć do środka na morelę, posmarować pędzelkiem maczanym w wodzie.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, wstawić blachę i piec około 40 minut, ciastka dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - na szybko ciasto francuskie na pyszny deser (zawsze mam w zapasie rolkę ciasta francuskiego lub zamrożonego), dodatki dajemy jakie lubimy.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz