Składniki:
papryka 2 sztuki,
marchew 4 sztuki,cukinia 2 sztuki średnie,
fasolka szparagowa 50 dag,
ząbki czosnku 5 sztuk,por 1 sztuka duża
,cebula 1 sztuka,
kostka rosołowa 2 sztuki,
pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
papryka ostra 1/2 łyżeczki,
mięso z indyka z rosołu (skrzydło,szyja),
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
woda 2 szklanki,
natka pietruszki 1 pęczek
Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, por, ząbki czosnku.
Wsypać pokrojoną paprykę, fasolkę, cukinię, marchew, dodać kostki rosołowe, wlać wodę.
Po zagotowaniu gotować do miękkości marchewki, fasolki.
Na koniec dodać obrane mięsko z indyka, doprawić pieprzem mielonym i pieprzem ziołowym, wsypać posiekaną natkę pietruszki, gotować jeszcze z 2 minuty.
Podawać z ryżem, kaszą, makaronem ziemniakami - takie danie warzywne z wykorzystaniem mięsa z rosołu jest bardzo sycące, rozgrzewające, po prostu smaczne........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz