Składniki:
placki tortilli 5 sztuk 1 opakowanie,
olej rzepakowy 5 łyżek,
ząbki czosnku 4 sztuki,
włoszczyzna rozdrobniona 4 łyżki,
kostka rosołowa 1 sztuka,
twaróg w kostce 150 gram,
szpinak mrożony 1 opakowanie,
jaka 1 sztuka,
mąka 1 łyżka,
pieprz mielony 1/2 łyżeczki
Na oleju podsmażyć na złoto pokrojone ząbki czosnku razem z włoszczyzną, kostką rosołową.
Włożyć mrożone kawałki szpinaku i podsmażać wszystko z 10 minut co jakiś czas mieszając.
tortille ze szpinakiem...
Wbić jajko, wsypać mąkę, pieprz mielony i szybko połączyć składniki do zagęszczenia, dobrze wystudzić.
Dość grubo posmarować pięć placków tortilli, zawinąć w rulony i przed podaniem kroić na porcje - szpinakowe nadzienie do gotowych placków tortilli jest szybkim, smacznym, pożywnym posiłkiem na obiad, kolację.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz