truskawki 70 dag, galaretka truskawkowa 2 opakowania, śmietana zimna 30% 250 ml, puder cukier 1 łyżka, śmietanfix 1 opakowanie, biszkopt pojedynczy 1 opakowanie dżem morelowy niskosłodzony 250 ml, herbata z cytryną 1/2 szklanki
gotowy pojedynczy blat biszkoptowy nasączyć np.herbatą z cytryną, wierzch posmarować dżemem niskosłodzonym morelowym
galaretki truskawkowe rozmieszać w 800 ml gorącej wody i wystudzić
truskawki opłukać, obrać, pokroić na talarki, zalać galaretką truskawkową i do lodówki do lekkiego stężenia
tężejącą galaretkę połowę wyłożyć na biszkopt, resztę galaretki do lodówki schować do zastygnięcia, biszkopt też do lodówki na 2 godziny
zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, śmietanfixem, wyłożyć na galaretkę na biszkopcie, na śmietanie rozłożyć resztę pokrojonej na kawałki galaretki, schować do lodówki - użyłam gotowy blat biszkoptowy, za gorąco dzisiaj było na pieczenie, do biszkoptu truskawki w galaretce, bita śmietana i jest pyszny deser..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz