Składniki:
szpinak świeży 4 pęczki,
masło do smażenia 2 łyżki,
cebula 1 sztuka,
ząbki czosnku 4 sztuki,
kucharek 1,5 łyżeczki,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
mąka pszenna 1 łyżka,
mleko 3/4 szklanki
szpinak dobrze opłukać pod zimną wodą i osuszyć z nadmiaru wody i liście porwać na mniejsze kawałki
na maśle w większym rondlu podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, pokrojony czosnek, dodać kucharka, pieprz
porcjami dodawać szpinak, mieszać co jakiś czas, gdy użyjemy cały szpinak to dusić na średnim ogniu z 10 minut co jakiś czas mieszając do odparowania wody
mąkę wymieszać z mlekiem i wlać do szpinaku, mieszać do zagęszczenia
taki szpinak lubimy z jajkiem sadzonym i tostami............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz