Składniki:
galaretka truskawkowa 1 opakowanie,
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie,
truskawki 50 dag,
czereśnie 20 dag,
biszkopty okrągłe 150 gram,
sernik 1 opakowanie/w proszku,
serek homogenizowany waniliowy 300 gram,
mleko 3,2% 1/2 litra
galaretkę truskawkową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i zostawić do wystudzenia
sernik w proszku mikserem utrzeć z zimnym mlekiem, serkami homogenizowanymi z 3 minuty na dużych obrotach, wsypać 1 szklankę pokrojonych truskawek i mikserem z 2 minuty ucierać
użyłam 2 formy: 18 i 14 cm, wyłożyć folią spożywczą, poukładać biszkopty, wyłożyć sernik do foremek, na wierzchu poukładać pokrojone truskawki i wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki do stężenia galaretki
galaretkę pomarańczową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i mocno tężejącą wyłożyć na wierzch galaretki truskawkowej, powkładać czereśnie z ogonkami i schować do lodówki na kilka godzin
sernik jest smaczny i czasem taki w proszku się przydaje na szybki deser...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz