Składniki:
woda 3 litry,
fasolka szparagowa 1/2 kg,
ziemniaki 6 sztuk,
kostka rosołowa 2 sztuki,
masło 1/4 kostki,
cebula 1 sztuka,
pieczarki 1/2 kg,
papryka czerwona 2 sztuki,
cukinia 1 większa,
serek topiony 200 gram,
kucharek 1 łyżka,
pieprz czarny mielony - do smaku,
natka pietruszki 1 pęczek
w garnku gotować fasolkę szparagową żółtą i zieloną z ziemniakami z 15 minut
w tym czasie na maśle podsmażyć pokrojone: cebule, pieczarki, papryki, cukinię i dodać wszystko do zupy, włożyć kostkę serka topionego, do smaku doprawić kucharkiem , pieprzem mielonym, gotować z 10 minut na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając
wsypać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać, podawać ze śmietaną lub jogurtem - zupa jest lekka, aromatyczna i smakuje na ciepło i na letnio...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz