woda 2 litry, włoszczyzna 1/2 pęczka, ziele angielskie 2 sztuki, liść laurowy 2 sztuki, kostka rosołowa 2 sztuki/drobiowe, kucharek 1 łyżka, masło 1/4 kostki, pomidory 1,5 kg/miękkie, makaron zacierkowy 250 gram, pieprz czarny mielony - do smaku, koperek 1 pęczek, śmietana gęsta - ile potrzeba
zagotować wodę z rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyzną, zielem angielskim, liściem laurowym, kostkami rosólu drobiowego, kucharkiem
umyte pomidory pokroić na kawałki i dzbanie blendera dokładnie zmiksować, na dwa razy miksowałam tę ilość pomidorów, wyszło mi w sumie ok 2 litry
wlać pomidory do wywaru, dodać masło i zagotować, wsypać z 3/4 opakowania makaronu zacierki i gotować do miękkości zacierek
dodać pieprz mielony, posiekany koperek, podawać ze śmietaną lub jogurtem - zupa jest smaczna i syta...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz