Składniki:
skrzydełka kurczaka 6 sztuk,
woda 4 litry,
włoszczyzna 1 pęczek,
fasolka szparagowa 40 dag,
ziemniaki 4 sztuki,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
cebula 1 sztuka,
cukinia 1 większa,
papryka 3 sztuki,
pomidory 4 sztuki,
ząbki czosnku 3 sztuki,
kucharek 1 łyżka,
przyprawa do ziemniaków 1/2 opakowania,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
natka pietruszki 1 pęczek
skrzydełka zagotować, usunąć "szumy" łyżką cedzakową, wsypać włoszczyznę rozdrobnioną w rozdrabniaczu, pokrojone ziemniaki, pokrojoną fasolkę żółtą szparagową, gotować na średnim ogniu z 15 minut, wsypać kucharka
na oleju rzepakowym podsmażyć cebulę pokrojoną, wsypać pokrojone papryki, cukinie, pomidory, ząbki czosnku, podsmażać z 5 minut na dużym ogniu mieszając, wlać wszystko do zupy, wsypać przyprawę do ziemniaków, gotować z 10 minut na średnim ogniu
wsypać pieprz, posiekaną natkę pietruszki, można podawać ze śmietaną - zupa jest pysznie smakowo..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz