Składniki:
jajka 4 sztuki "L",
masło lub margaryna 15 dag,
cukier 1 szklanka,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
mąka tortowa 1,5 kubka,
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki,
morele 5 sztuk,
brzoskwinie 2 sztuki,
truskawki 50 dag
mój kubek ma 275 ml pojemności wody i mąki sypię równo z rantem kubka - jajka, cukier, margaryna miękka, cukier wanilinowy mikserem ucierać z 5 minut na dużych obrotach, masa będzie miała "zważoną" konsystencję
do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystkie składniki mikserem utrzeć do jednolitej dość gęstej masy
tortownica 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia - na dnie blaszki rozsmarować ciasto, poukładać połówki truskawek, kawałki moreli i brzoskwiń
piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, piec ciasto z 55-60 minut, do suchego patyczka, w chłodnym miejscu ciasto w blaszce wystudzić - ciasto jest szybkie, łatwe, można dać owoce jakie są w domu...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz