Składniki:
polędwica wołowa 75 dag,
cebula 3 śztuki,
ogórek kiszony 3 sztuki,
oliwki nadziewane papryką 10 dag,
żółtka 3 sztuki,
sól morska 3/4 łyżeczki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
przyprawa do zup i potraw w płynie 1,5 łyżki
świeżą polędwicę wołową zmielić na sitku w maszynce na drobnych oczkach
cebulę, kiszony ogórek drobno posiekać
zmieloną polędwicę wymieszać dokładnie z żółtkami, olejem, przyprawą w płynie, pieprzem, solą na kleistą masę
można podać jak na zdjęciu: porcja tatara, posypać cebulą z ogórkiem ,na to porcja tatara, posypać cebulą z ogórkiem i dodać oliwki, posypać pieprzem i cebulą z ogórkiem wokoło
tatar z oliwkami nadzianymi papryką smakuje wybornie i nie tylko do zimnej wódeczki ale i na kolację bez okazji...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz