Składniki:
filet z indyka 1 kg,
Przyprawa do drobiu 2 łyżki,
papryka ostra mielona 1 łyżeczka,
kucharek 1 łyżeczka,
oliwa 8 łyżek,
kapusta kiszona 1 kg,
pieczarki 1/2 kg,
cebula 1 sztuka,
cukier 1 łyżeczka,
śliwki suszone 4 sztuki,
woda 3/4 szklanki
filety z indyka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, obsypać przyprawami i na oliwie na patelni podsmażyć z każdej strony, przełożyć na talerz
na tym tłuszczu po indyku podsmażyć pieczarki z cebulą
kapustę kiszoną drobniej pokroić, dać do szybkowara /
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"/, posypać cukrem, dodać śliwki wędzone, pieczarki z tłuszczem, wlać wodę i wszystko wymieszać - na kapuście położyć indyka
szybkowar zamknąć zagotować, ogień ustawić na minimum i gotować 25 minut, szybkowar otworzyć po 30 minutach aż sam spuści powietrze, mięso z kapustą w tym czasie jeszcze "dochodzi"
kapustę z szybkowara wyjąć cedzakiem na talerz, ułożyć na niej porcje indyka - smaczny, szybki, syty obiad a mięso indyka z szybkowara nie jest suche..................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz