Składniki:
jajka 2 sztuk,
cukier 1 łyżeczka,
sól 1/2 łyżeczki,
mleko 3,2% 1 szklanka,
woda gazowana 1 szklanka,
olej rzepakowy 3 łyżki,
mąka tortowa 2,5 szklanki,
NADZIENIE: twaróg 25 dag,
śmietana gęsta 3/4 szklanki,
cukier waniliowy 1 łyżeczka,
jabłka 3 sztuki,
cukier 1 łyżka
wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mikserem zmiksować dobrze i odstawić na 30 minut
jabłka bez skórki zetrzeć na tarce grubsze oczka
twaróg dobrze rozgnieść widelcem ze śmietaną 18%, cukrem, cukrem waniliowym, dodać starte jabłka i wymieszać
patelnię do naleśników lub zwykłą przetrzeć ręcznikiem papierowym z olejem i dobrze rozgrzać
smażyć cienkie naleśniki na złocisto, naleśniki posmarować nadzieniem i zawijać ciasno...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz