Składniki:
jajka 3 sztuki,
cukier 1 szklanka,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
twaróg 25 dag,
jogurt gęsty 380 ml,
budyń waniliowy 1 opakowanie,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
rodzynki 5 dag,
lukier - w opisie,
biszkopty okrągłe 150 gram
jajka "XL" - żółtka, cukier, cukier waniliowy utrzeć na "kogel-mogel" do białości
twaróg tłusty nie mielę, tylko taki dodaję do masy - twaróg, gęsty jogurt, budyń, olej, rodzynki zmiksować z 2 minuty
do masy dodać ubitą pianę na sztywno i delikatnie łyżką wymieszać wszystko
tortownica 20 cm - wysmarowana masłem i posypana tartą bułką - na dnie rozłożyć biszkopty i wylać na nie masę
piec w 200C około 40-45 minut, ciasto wyjąć z blaszki całkiem zimne, polukrować gęstym lukrem: cukier puder utrzeć z gęstą śmietaną
polecam smaczny w połowie oszukany sernik...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz