Składniki:
pałki z kurczaka 8 sztuk,
woda 4 litry,
włoszczyzna 1/2 pęczka,
ziemniaki 6 sztuk,
kucharek 2 łyżki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
koperek siekany 4 pęczki,
śmietana gęsta 1/2 szklanki,
żółtko jaja 1 sztuka,
mąka pszenna 3 łyżki,
woda 1/2 szklanki,
przyprawa w płynie - do smaku,
masło 1 łyżka
pałki opłukane zalać wodą i zagotować-gotować z 30 minut
następnie dodać rozdrobnioną włoszczyznę w rozdrabniaczu, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować z 20 minut
posiekać umyty koperek i na łyżce masła podsmażyć z 1 minutę mieszając, dać do zupy
do smaku doprawić kucharkiem, pieprzem, śmietanę 18% wymieszać z żółtkiem, mąką, wodą i wlac do zupy mieszając do zagęszczenia
pyszna zupa koperkowa, można doprawić przyprawą w płynie na talerzu.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz