Składniki:
KRUCHE:
masło lub margaryna miękkie 1/2 kostki,
cukier 13 dag,
jajka 2 sztuki,
sól - szczypta,
aromat waniliowy 3 krople,
mąka pszenna 25 dag,
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
MASA SEROWA:
twaróg 1 kg,
śmietana gęsta 1 kubek,
cukier 3/4 szklanki,
budyń śmietankowy 1 opakowanie,
jajka 4 sztuki,
śliwki 20 sztuk
miękka palma / w robocie z podanych składników wyrobić ciasto kruche na drobną kruszonkę tortownica 24cm - wysmarować masłem i tartą bułką, do blaszki wsypać kruszonkę, denkiem szklanki kruszonke przygnieść do dna blaszki - trochę kruszonki zostawić na paski na cieście
twaróg półtłusty Strzałkowo rozdrobnić z gęsta śmietaną 18% w rozdrabniaczu
całe jajka, cukier, utrzeć w robocie z 5 minut na kogel-mogel
dodać rozdrobniony twaróg, budyń i wyrobić z 1 minutę
masę serową wlać do blaszki, poukładać duże śliwki połówki i na śliwkach kruszonkę zrolować na płaskie paski
piec w 200C około 45 minut, sernik wyjąć z blaszki jak wystygnie.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz