Składniki:
golonki indycze 4 większe,
przyprawa do kurczaka 1 opakowanie,
olej rzepakowy 10 łyżek,
kapusta kiszona 1 kg,
ziele angielskie 4 sztuki,
liście laurowe 2 sztuki,
cukier 1 łyżka,
kminek cały 2 łyżeczki,
papryczka ostra 1 średnia,
woda 1,5 szklanki
umyte, osuszone golonki indycze obsypać przyprawą do kurczaka i dobrze je natrzeć, schować do lodówki na całą noc
golonki zrumienić na gorącym oleju z każdej strony
do szybkowara/
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"/ włożyć pociętą kiszoną kapustę, posypać cukrem, dodać ziele, liście laurowe, kminek, pokrojoną papryczkę ostrą razem z pestkami
na kapuście położyć zrumienione golonki indycze, wlać tłuszcz z patelni, wlać wodę
zamknąć szybkowar, od chwili zagotowania - gotować na minimalnym ogniu z 45 minut, po ugotowaniu zostawić na 10 minut i spuścić ciśnienie
golonki są bardzo kruche, soczyste a kapusta pełna smaków przypraw...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz