Składniki:
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg,
ryż ugotowany 4 szklanki,
jajka 2 sztuki,
przyprawa ryż z fasolą po meksykańsku Royal Brand 2 opakowania,
koperek siekany 2 pęczki,
kapusta słodka 1 duża,
sos pomidorowy - ile potrzeba
FARSZ TEN RÓWNIEŻ UŻYŁAM DO NADZIANIA PAPRYKI Z PAROWARA...
mielone mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, jajkami, koperkiem, pieprzem mielonym, kucharkiem, przyprawą Royal Brand, papryką ostrą
liście kapusty wcześniej sparzone i usunięte zgrubienie głąba - na każdy liść nakładać dużą porcję farszu i ciasno zawijać liście
układać w parowarze i gotować z 30 - 40 minut
SOS: wodę 2 szklanki z obgotowanej kapusty wymieszać z sokiem pomidorowym 1 litr, zagotować i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, do smaku doprawić przyprawą w płynie.............SMACZNEGO!!!
ryż z fasolą po meksykańsku Royal Brand: nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: cebula, czerwona papryka, chili, kukurydza, czerwona fasola, bazylia, papryczka chili - opakowanie: 40 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz