Składniki:
mięso wołowe 70 dag,
woda 4 litry,
włoszczyzna 1 pęczek,
liście laurowe 3 sztuki,
ziele angielskie 5 sztuk,
buraki czerwone 1 kg,
fasolka szparagowa 30 dag,
ziemniaki 4 sztuki,
kucharek 3 łyżeczki,
koncentrat z buraków 1/2 szklanki,
majeranek 1 łyżka,
jajka ugotowane na twardo - ile potrzeba,
koperek 1/2 pęczka,
pieprz czarny mielony - do smaku
ładny kawałek szpondra wołowego opłukać, zagotować w niedużej ilości wody i wodę odlać, wlać teraz odpowiednią ilość wody i zagotować
wsypać ziele i liście i gotować z 40 minut pod przykryciem
wsypać rozdrobnioną włoszczyznę, obrane i starte na tarce grubsze oczka buraczki, fasolkę szparagową, ziemniaki i gotować z 35 minut
do smaku doprawić kucharkiem, koncentratem z buraków, pieprzem, majerankiem, koperkiem - podawać z mięskiem, z jajkiem ugotowanym na twardo.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz