Składniki:
jajka 3 sztuki,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
mleko 3,2% 1 szklanka,
kakao 4 łyżki,
mąka pszenna 2 szklanki,
proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
rabarbar 1/2 kg,
śmietana kremowa 30% 250 ml,
galaretka agrestowa 1 opakowanie,
cukier 1 szklanka
olej, jajka, mleko, cukier dobrze roztrzepać rózgą i wsypać kakao, mąkę, proszek i "byle jak" wymieszać - nie za długo
do płaskiej formy silikonowej 22cm przełożyć ciasto i dodać pokrojony, obrany rabarbar
ciasto piec w 200C około 35 - 40 minut i zostawić w formie do wystudzenia
śmietanę zimną 30% ubić na sztywno i połowę śmietany nanieść na jeden przekrojony blat ciasta i przykryć drugim
galaretkę wymieszać w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzić - wlać do reszty bitej śmietany i nanieść na ciasto - schować do lodówki na 2 godziny
ciasto jest przepyszne i szybko się zjada..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz