Składniki:
woda 4 litry,
kalafior 1 nieduży,
włoszczyzna 1 pęczek,
pierś z kurczaka 1 podwójna,
ziele angielskie 4 sztuki,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
cukinia 3 nieduże,
papryka czerwona 1 sztuka,
pomidory 2 sztuki,
czosnek ząbki 1 główka,
kucharek 2 łyżki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
przyprawa w płynie - do smaku
opłukaną dobrze całą młodą włoszczyznę rozdrobnić nie za drobno w rozdrabniaczu i wsypać do garnka
dodać różyczki kalafiora, pierś kurczaka, ziele i i liście laurowe - wlać wodę i po zagotowaniu gotować z 20 minut na niedużym ogniu
opłukać cukinie, paprykę, pomidory i pokroić w kostkę, cukinie ze skórką, czosnek ząbki posiekać
na oleju podsmażać warzywa z 10 minut i co jakiś czas zamieszać
do zupy z kalafiorem dodać kucharka, pieprz i podsmażoną cukinię
gotować na większym ogniu z 10 minut, do smaku dodać przyprawę w płynie, koperek
podać zupę z kawałkiem piersi, zupa jest bardzo smaczna na lato..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz