Składniki:
woda 3 litry,
kiełbasa śląska 2 sztuki,
czosnek granulowany 1 łyżka,
ziemniaki 8 sztuk,
ziele angielskie 4 sztuki,
liście laurowe Prymat 2 sztuki,
majeranek Prymat 2 łyżki,
kucharek 1,5 łyżki,
papryka ostra mielona 2 łyżeczki,
żurek 1/2 litra/butelka szklana
do wody dać opłukaną białą surowa kiełbasę, śląską ziele i liście laurowe i gotować z 15 minut na średnim ogniu
wyjąć kiełbasę na talerz i włożyć ziemniaki pokrojone w kostkę, kucharka i gotować do miękkości ziemniaków
do smaku dać paprykę ostrą, majeranek, czosnek i wlać rozbełtany żurek ze szklanej butelki
mieszając zagęścić zupę i włożyć pokrojoną na kawałki kiełbasę............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz