Składniki:
seler korzeniowy 1 większy,
ziemniaki 12 średnie,
przyprawa do ziemniaków 2 łyżki,
jajka 1 duże,
mąka pszenna 3/4 szklanki,
bułka tarta 3 łyżki,
olej rzepakowy - ile potrzeba,
śmietana kwaśna - ile potrzeba
seler i ziemniaki obrać - połowę selera i 8 ziemniaków utrzeć w blenderze na tarce do ziemniaków - resztę selera i ziemniaków utrzeć w blenderze na tarce grubsze oczka = lub na tarce ręcznej
do masy dodać przyprawę do ziemniaków Prymat, jajko duże lub 2 mniejsze, mąkę, tartą bułkę i wszystko dobrze wymieszać
na bardzo gorącym oleju smażyć rumiane placki i odkładać je na ręcznik papierowy
takie placki są chrupiące i lubimy je z kwaśną śmietaną..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz